22 Haziran 2009

Birleşmiş Milletler ve Dünya Turizm Örgütü turizm uzmanları Kuyucuk'taydı

Kars'ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Dünya Turizm Örgütü tarafından yürütülen Doğu Anadolu'da Kültür Turizminin Geliştirilmesi kapsamında turizm uzmanları Türkiye'nin 13., Doğu Anadolu'nun ise ilk ve tek RAMSAR alanı Kuyucuk Gölünü ve Kuyucuk köyünü ziyaret ettiler. Kanada, İspanya, İngiltere ve İstanbul'dan gelen turizm uzmanları alanın doğa turizmi için potansiyelini yerinde görmek ve bu alana yapılacak turizm ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak için alanı gezdiler. Önce Kuyucuk Gölü'nde KuzeyDoğa Derneği projeler koordinatörü Önder Cırık'tan göl, göldeki kuş çeşitliliği, gölde yapılan koruma ve tanıtım çalışmaları ve alanın RAMSAR statüsü ile ilgili bilgiler aldıktan sonra göl kıyısına kadar yürüyüp sazlıklar arasındaki sakarmeke yuvalarına baktılar.

Daha sonra köye geçen grup önce Kuyucuk konukevi ve kapasitesi hakkında bildi aldıktan sonra, eski bir Molokan kilisesi olan köy camisine gidip camiyi gezdiler. Köyün imamının da izniyle caminin içini de gören turizm grubu camiden ve mimarisinden çok etkilendiler.

Bu yabancı grup Kars'ta yapılacak bir haftalık çalışmayla gördükleri bu yerler hakkında turizm rota ve programları çıkarıp, bu ürünlerin tanıtımı ve pazarlaması üzerine çalışacaklar. Kuyucuk Gölü'nden sonra ekip Çıldır Gölü'ne ve Susuz Şelalesi'ne geçti.

Hiç yorum yok: